Talvikuntoilun monta tyyliä

Outlet-kylästä löydät pukeutumisvarusteet ulkoiluun, olipa talvilajinasi sisätreenaus, retkeily metsässä, juoksu, hiihto tai laskettelu. Vallitseva tilanne vaikuttaa monen motivaatioon pitää yllä urheilurutiineja. Lisäksi tiedämme kaikki sen tunteen, kun joskus etäisyys kuntosalille tai tutuillekin lenkkipoluille tuntuu liian kaukaiselta. Oikeilla varusteilla ja asenteella kuitenkin pääsee jo pitkälle. Kenties lyhyt mutta tehokas kotitreeni onkin sinun juttusi. Tai rauhalliset kävelyt lumisessa metsässä.

Kysyimme neuvoja ja vinkkejä Outlet-kylän brändeiltämme alkuvuoden kuntoilun tueksi. Tässä muutamia ajatuksia eri sporttimerkkien ammattilaisilta siihen, miten löytää kuntoilun ilo juuri nyt pimeimpään ja kylmimpään vuodenaikaan.

Norjalainen premium-ulkoilumerkki Norrøna tarjoaa laadukkaita vaatteita ja asusteita talven lumisimpiin lajeihin. Tässä Norrønan vinkit ulkoiluun: Päivittäinen ulkoilu saattaa tuntua monotoniselta, mutta kokeile tällöin metsäretkiä. Poikkea tutuilta lenkkipoluilta lähimetsään tai vaikka Nuuksion Kansallispuistoon. Jo 15 minuuttia metsässä rauhoittaa mieltä ja raikas ilma virkistää. Metsässä on hiljaista ja siellä voi hetkeksi unohtaa arjen kiireet ja huolet. Mikset myös hieman hemmottelisi itseäsi: Ota mukaan pikkueväät ja termos. Ja muista pukeutua lämpimästi!

Tämän hetken tuotesuositus Norrønalta on Falketind Down750 Hood Jacket -kevytuntuvatakki miehille ja naisille. Takki on täydellinen talviselle metsäretkelle, sillä sen lämmin ja kevyt untuvatäyte sekä keinokuituvahvikkeet olkapäissä, hupussa ja hihansuissa, tekevät takista kosteutta erinomaisesti hylkivän ja tuultapitävän.

Falketind Down750 Hood Jacket, Norrøna: Outlet-hinta 179€ (ovh 299€).

Myös Kari Traan myymälästä todetaan, että poikkeusajat ovat aiheuttaneet sen, että monet ovat joutuneet muokkaaman arkea uusiksi. Haastavina aikoina ja pimeämpinä kuukausina on erityisen tärkeää huoltaa kehoa ja mieltä. Ulkona liikkuminen ja raikas ilma auttavat ylläpitämään hyvää vireystasoa. Lenkille voi ottaa mukaan ystävän tai vaikkapa koiran, tai nauttia luonnon rauhasta ihan yksin. Jos rohkeutta löytyy tarpeeksi, pulahdus kylmään meriveteen lenkin lomassa tekee ihmeitä! Muista lenkillä kurkistaa jaloistasi myös ylös puiden latvoihin ja taivaalle, ympärillämme on vaikka ja mitä upeaa ja kaunista, Kari Traalta vinkataan.

Kari Traalla painotetaan oikeanlaisen pukeutumisen tärkeyttä: Kerroksia kannattaa suosia, ja merinovillakerraston lämpö hellii herkkääkin ihoa. Kari Traan tyttöjen oma ehdoton talven suosikki on Rose-merinokerrasto, joka on tarpeeksi paksu pitämään lämpimänä kylmemmilläkin keleillä. Merinokerrasto on myös täydellinen sisätiloissa kotoiluun ja mökkeilyyn. Muista, että pienikin hetki on tärkeä ja arvokas, ole siinä läsnä. Unohda jossittelu ja tehtävälistan suorittaminen, ja nauti joka hetkestä myös talvella.

Rose- kerraston osat, Kari Traa: Outlet-hinta alk. 62€ (ovh 89€).

Helly Hansenilta vinkataan suhtautumaan asiaan näin: Lähde ulos joka päivä. Tee päätös jo aamulla, että jossain vaiheessa päivää annat itsellesi ulkoiluhetken, äläkä riko lupausta, vaikka päivän aikana tapahtuisi mitä! Jotta ulkoilu on mukavaa säässä kuin säässä, panosta takkiin ja kenkiin sekä säänpitäviin sukkiin. Takin puolestaan on hyvä olla varustettu hengittävällä, vedenpitävällä kalvolla. Muista myös varmistaa, että näyt pimeällä: Ellei takissa ole kiinteitä heijastimia, kiinnitä esimerkiksi vetoketjuun roikkuva heijastin tai slap wrap -tyylinen heijastin käsivarteen.

Kenkien on hyvä olla mahdollisimman kevyet – mutta myös tukea antavat. Vedenpitävä kalvo kengässä on merkittävä mukavuuden lisääjä kosteilla keleillä. Merinovillasekoitesukat ovat paras vaihtoehto, jos ulkona on loskaa, lunta tai vettä. Merinovillan upein ominaisuus on, että se ei tunnu märältä tai kylmältä, vaikka se olisi läpimärkä. Sukka tuntuu aina lämmittävältä ja mukavalta. Merinovillasekoitesukkia suosittelemme kaikkeen talviulkoiluun!

Kun varusteet ovat kunnossa, jää ulkoilusta niin hyvä fiilis, että odotat innolla seuraavaa kertaa. Helly Hansenilta muistutetaan myös, ettei jokaista lajia varten tarvitse olla eri varusteita. Esimerikiksi Helly Hansenin Powder Jacket käy yhtä hyvin reippaille kävelylenkeille, lasketteluun, perusulkoiluun tai vaikkapa talvipyöräilyyn. Takkia löytyy naisille ja miehille monissa eri väreissä, ja siinä on vedenpitävä, hengittävä Helly Tech Perfromance -kalvo. Takista löytyy mm. lumilukko, hihatasku sekä kypärälle mitoitettu huppu. Takki on monikäyttöinen ja mitoitukseltaan mukavasti erilaisille ruumiinrakenteille sopiva.

Powder Jacket, Helly Hansen: Hinta nyt 199€ (ovh 299€).

J.Lindebergiltä löytyy kattava valikoima laskettelutakkeja ja -housuja. Vaatteet ovat pääsääntöisesti täysin veden- ja tuulenpitäviä, ja kestävät tarvittaessa myös ääriolosuhteita. Lasketteluvalikoima on suunniteltu mukavuus ja käytännöllisyys edellä; erityisesti takeissa jokaista yksityiskohtaa myöten, korkeasta ja miellyttävästä micro fleece -kauluksesta lumilukkoihin ja joustaviin kankaisiin.

Rinteeseen J.Lindeberg suosittelee Moffit Down -takkia. Tämä takki soveltuu täydellisesti Suomen talven kovimpiinkin pakkasiin untuvatäytteensä ansiosta. Valikoimasta löytyy myös kevyempiä versioita kyseisellä päällyskankaalla, ilman untuvatäytettä. Nämä ovat omiaan lämminveriselle tai erittäin aktiiviselle laskijalle.

Kaikissa SKI-malliston takeissa on vasempaan hihaan integroitu hissilipulle tarkoitettu tasku, hihoissa ja helmassa housuihin yhdistyvä lumilukko sekä irrotettava huppu, joka lisää takin monikäyttöisyyttä. Myös Moffit-takissa on irrotettava lumilukko, joka muuttaa takin helposti täysin arkikäyttöön. Tällä takilla siis pärjää sekä eteläisessä että pohjoisessa Suomessa, niin laskettelurinteessä kuin lasten kanssa puistossa.

Moffit Down -takki, J.Lindeberg: Hinta nyt 400€ (ovh 800€).

Sisätreenit ovat suurelta osin siirtyneet kotiympäristöön. Kenties tilaa ja välineitä on vähemmän kuin ennen, siksi myös kotona kuntoillessa asenteella ja asulla on merkitystä motivaation kannalta. Björn Borgilla tiedetään, että tällä hetkellä erityisesti alus- ja oloasut, treenivaatteet ja colleget ovat kysyttyjä. Björn Borgin istuvat ja hengittävät alusvaatteet ja tekniset vaatteet ovat loistavia esimerkiksi kylmillä keleillä urheiluun ja aluspukeutumiseen. Myymälän tekniset, hybro-pro vaatteet ovat erittäin miellyttäviä iholla urheilun aikana, sillä tekstiili siirtää kosteutta iholta pois. Myymälästä löytyy myös malleja pehmoisista collegeasuista viileneviin päiviin.

Vinkki kotona harjoitteluun: Käytä kotoiluaika hyödyksi ja ota pikku harjoittelu jo ennen työpäivän alkua tai lounastauolla. Heti töiden jälkeen treenaaminen on myös kätevää. Ja jos kaipaat uutta inspiraatiota liikesarjoihin tai välineisiin, online-treenejä löydät ilmaiseksi verkosta.

Entä treeniasu? Vaikka et liiku saleilla tai muissa ryhmälajitreeneissä, älä anna sen estää sinua pukeutumasta laadukkaisiin, miellyttävän tuntuisiin ja hyvännäköisiin treenivaatteisiin.

Björn Borgin valikoima nyt talvialessa -50% ovh:sta.

Kaikissa myymälöissämme on juuri nyt käynnissä talviale. Parhaimpiin ajankohtaisiin tarjouksiin voit tutustua tästä.

Lisää luettavaa

Kesän kivoin kyyti: Bike Taxilla Vantaan Ikeaan

Miten heinäkuu on sujunut Bike Taxin kyydissä? Kysyimme kokemuksia kuljettajalta.

Lue artikkeli

Uutta: Kesän pop up -myymälä

Uutta Outletissa! Myymme kesän pop up -myymälässä laatumerkkien kesävalikoimaa huippuedullisesti.

Lue artikkeli

L’Occitane avasi myymälän Outlet-kylään

Laatukosmetiikan L’Occitane on uusin tulokas ostoskylässä!

Lue artikkeli

Vahvat brändit, jotka huokuvat naiseutta

Kansainvälisen naistenpäivän alla nostamme esiin neljä upeaa brändiä Outlet-kylästä. Yhteistä näille inspiroiville merkeille on omaleimainen tyyli sekä rohkea asenne uuden luomiseen. Esittelemme Sinulle Kari Traan, Vallilan, Marimekon, NBC x Lumenen vahvat ja rohkeat brändit.

Lue artikkeli