Hoida ja huolla kenkiäsi

Laadukas kenkäpari on kannattava investointi, sillä parhaimmillaan saat nauttia niistä useita vuosia. Kengät pysyvät pitkään hyvässä kunnossa kuitenkin vain hoitamalla. Kenkien hoito saattaa olla askare, joka helposti lykkääntyy. Helpottavana tietona kuitenkin mainittakoon, ettei perushoitoon kulu montaa minuuttia, eikä sitä tarvitse toistaa kuin noin kerran kuukaudessa – riippuen tietysti siitä, kuinka usein ja intensiivisesti kengät ovat käytössä. Hoidon hyöty on joka tapauksessa moninkertainen siihen kuluvaan aikaan nähden. Ja palkinnoksi saat hyväkuntoiset kengät, joiden pariin voit palata vuosi toisensa jälkeen.

Tässä nopean kenkähuollon perusvinkit:

-Harjaa kuivunutta irtolikaa tai hiekkaa kengästä varovasti kenkäharjalla.

-Jos lika ei irtoa harjaamalla, käytä sientä ja vettä ilman saippuaa. Anna kenkien kuivua ennen seuraavia vaiheita.

-Suojaa jalkineet kullekin materiaalille soveltuvilla hoitoaineilla. Nahka, nupukki, mokka ja huopa reagoivat kukin hieman eri tavoin kosteuteen ja hoitoaineisiin. Eccon outlet-myymälästä löydät eri nahoille soveltuvia suihkeita, voiteita, pyyhkeitä ja vaahtoja.

-Pyyhi kengistä liinalla tai sienellä ylimääräinen hoitoaine. Tähän voi käyttää myös harjaa. Näin saat pintaan myös kiiltoa.  

-Hajujen muodostumisen välttämiseksi, muista puhdistaa myös pinnat kenkien sisäpuolelta ja irrotettavat pohjalliset. Puhdistusvaahto soveltuu tähän mainiosti.  Anna pohjallisen tai sisäpinnan kuivua ennen seuraavaa käyttöä.

Lopuksi muutama yleisvinkki:

-Hanki useampi kuin yksi jalkinepari, ja yritä olla käyttämättä samaa paria useana peräkkäisenä päivänä.

-Säilytä kenkiäsi huoneenlämmössä ja pölyttömässä paikassa.

Huom. Tutustu huolellisesti kunkin hoitoaineen tuoteselostukseen ja valitse oikea tuote jalkineen materiaalin ja värin mukaan. Eccon outlet-myymälästämme löydät hyviä ja laadukkaita perushoitotuotteita. Asiantuntevat myyjät auttavat sinua valitsemaan oikean tuotteen.

Lisää luettavaa

Talvikuntoilun monta tyyliä

Kysyimme neuvoja ja vinkkejä Outlet-kylän brändeiltämme alkuvuoden kuntoilun tueksi, eli siihen, miten löytää kuntoilun ilo nyt pimeimpään ja kylmimpään vuodenaikaan.

Lue artikkeli

Villanvaihtoviikot Kari Traalla

Uutta villaa vailla? Tuo meille vanhat Kari Traan tai Bulan villakerrastot tai -asusteet, niin saat uudesta merinovillasta 20%:n alennuksen Outlet- hinnasta!

Lue artikkeli

Aika säihkyä!

Juhlakausi on täällä! Mielestämme joulun aikaan kuuluu kimallus, vaikka nauttisit siitä vain omassa olohuoneessasi. Poimimme ihanien brändiemme valikoimista tuotteita, joilla luot itsellesi ja ympärillesi juhlailoa.

Lue artikkeli

Suomalaista tyyliä ja designia Outlet-kylässä

Itsenäisyyspäivän kynnyksellä haluamme ylpeinä muistuttaa, kuinka upeaa kotimaista laatua, tyyliä ja designia ostoskylästämme löytyykään.

Lue artikkeli