Kaura-soodaleipä suolaisen hunajavoin kera
Tämä leipäresepti on täydellinen aloitteleville leipureille, sillä se vaatii vain vähän vaivaamista eikä lainkaan kohottamista. Soodaleipä on tunnettu hieman tiiviimmästä koostumuksestaan verrattuna muihin leipiin – se sopii erinomaisesti aamupalalle tai paahdettuna täyteläisen keiton kanssa.
Le Creusetin tuotteet ovat laadukkaita, kauniita ja kestäviä – tule hakemaan omasi Le Creusetin outlet-myymälästä!
AINESOSAT:
- 2 tl oliiviöljyä
- 12 dl erikoisvehnäjauhoja
- 2 dl kaurajauhoja
- 2 dl karkeita kaurahiutaleita
- 4 tl suolaa
- 2 tl ruokasoodaa
- 8,75 dl piimää
- 2 rkl karkeita kaurahiutaleita (pinnalle)
HUNAJAVOI:
- 100 g suolattua voita, pehmennettynä
- Merisuolaa maun mukaan
- 2 rkl hunajaa
OHJEET:
Kuumenna uuni 180°C. Vuoraa Le Creusetin 24 cm pyöreä kannellinen vuoka leivinpaperilla ja valuta päälle oliiviöljyä. Laita sivuun.
Lisää kaikki kuivat aineet yleiskoneen kulhoon, jossa on taikinakoukku, ja lisää hitaasti piimä, kunnes muodostuu taikina. Vaivaa taikinaa, kunnes se on pehmeää ja sileää. Laita taikina valmisteltuun vuokaan ja viillä taikinan pintaan risti. Ripottele päälle kaurahiutaleita ja paista leipä uunissa tunnin ajan. Poista kansi ja paista vielä 15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja tikku tulee puhtaana ulos.
Valmista voi leivän paistuessa. Vatkaa pehmeä voi, suola ja hunaja yhteen, kunnes seos on vaalea ja sileä. Laita sivuun.
Kun leipä on valmis, ota se vuoasta ja kopauta pohjaa. Leipä kuulostaa ontolta, kun se on kypsä. Tarjoile leipä lämpimänä hunajavoin kera.
Lähde: Oat Soda Bread with Salted Honey Butter | Le Creuset FI
Laadukkaat keittiövälineet kokkailuun

Kivikeraaminen lautanen

Ovaali valurautapata

Classic lasagne vuoka

Kivikeraaminen sekoituskulho

Valurautaine paistinpannu puisella varrella

Cast Iron Deep Skillet

Kivikeraaminen keksipurkki

Buffet-pata

Buffet-pata

Classic pyöreä valurautapata

Buffet-pata

Viheltävä vesipannu

Kivikeraaminen lautanen

Kivikeraaminen ruokalautanen

Kivikeraaminen ruokalautanen