• Aina -30-70% ovh:sta


Inspiroidu

Lisäbuustia kesätreeniin

Ostoskylän sporttivaatevinkit

 

Värikkäät juoksuvaatteet, tekniset retkeilyvarusteet ja sporttinen katumuoti tekevät liikkumisesta entistä hauskempaa! Kysyimme oman kylän myymälöistä, mitä suosituksia sieltä löytyy kesäkauden ulko- ja urheiluvaatetukseen. Lue alta miten pukeutua ja mitä huomioida kesällä urheillessa.

 

Korona käynnisti suomalaisissa ulkoilu- ja retkeilybuumin, jolle ei näy loppua. Etenkin päivävaellukset ovat suosittuja ja niihin sopivien varusteiden kysyntä kovaa.

Haltin myymäläpäällikkö Marita Lindholm-Ziolekin mukaan tyypillisin virhe on etenkin kesällä pukea liikaa päälle. Hän suosittelee panostamaan teknisiin materiaaleihin, jotka poistavat iholta kosteutta.

“Haltin Retki-paita sopii kesäliikkumiseen, sillä se on joustava ja hengittävä, ja kuivuu henkarilla hetkessä. Reppuun voi ottaa kevyen taukotakin, jos kaipaa lämmikettä. Retkeily on niin paljon mukavampaa oikeanlaisissa varusteissa", hän sanoo.

Kesähelteille Lindholm-Ziolek suosittelee kätevää sortsihametta, joka sopii hienosti pyöräilyyn ja muuhun ulkona liikkumiseen. Haltin Reissu-hameessa ja Leiri-paidassa on UPF-suojakerroin 30 ja molemmat sopivat erinomaisesti myös golfkentälle.

Ohimenevät trendit eivät ole Haltin juttu, mutta monikäyttöiset tuotteet tehdään kestämään aikaa ja kovaakin kulutusta. Keväästä 2020 lähtien Haltin valikoimassa on ollut täysin kierrätettävissä olevia monomateriaalitakkeja, jotka on tehty jopa 50 prosenttisesti kierrätetystä materiaalista.

“Olemme olemassa, jotta jokainen voisi löytää oman tapansa nauttia ulkoilusta.", Lindholm-Ziolek tiivistää.

 


Väreillä intoa treeniin

Värit ja kuosit ovat tulleet sporttimuotiin jäädäkseen ja Kari Traan myymälä on niitä pullollaan. 

“Treenaamisen ei tarvitse olla vakavaa eikä pukeutumisen mustaharmaata. Me haemme väreillä hauskuutta, intoa ja energiaa tekemiseen. Treenaamisesta saa mielekästä, kun varusteet ovat kunnossa – tärkeintä on, että ne tuntuvat mukavilta päällä”, myymäläpäällikkö Krista Carasi sanoo.

Norjalaisen olympiavoittajan mukaan nimetty urheilumerkki tunnetaan etenkin merinovillaisista kerrastoistaan. Ne sopivat yllättäen myös kesään ja ovat Carasin mukaan omiaan etenkin retkeilyssä.

"Merinovilla siirtää tehokkaasti kosteutta ja säätelee kehon lämpöä. Kuumalla ilmalla se viilentää ja kylmällä ilmalla pitää lämpimänä. Myös laadukkaisiin, teknisiin materiaaleihin kannattaa panostaa", hän toteaa.

Carasi arvelee, että kaduille rantautunut sporttimuoti tulee pitämään pintansa vielä pitkään samalla, kun treenivaatteita yhdistellään entistä rohkeammin arkivaatteiden kanssa.

“Treenivaatteita voi käyttää tuomaan väriä ja omaa persoonaa asuun. Värikkäitä sporttiyläosia voi käyttää rintsikoina ja laittaa siihen päälle vaikka bleiserin”, Carasi vinkkaa.

  


 Laatuvaate hengittää

Myös laadukkaista purjehdustuotteistaan alkunsa saaneen Helly Hansenin ryhdikkään sporttiset vaatteet ovat tuttu näky katukuvassa. Kesällä etenkin t-paidat, sortsit, purjehdustakit ja vapaa-ajan kengät tekevät kauppansa.

“Klassiset mallit purjehdukseen ovat edelleen kysytyimpiä, mutta meiltä löytyvät kaikki tarvittavat vaatteet sekä asusteet kaikenikäisille myös ulkoiluun, vapaa-aikaan ja katumuotiin”, kertoo myymäläpäällikkö Minna Mäkelä.

Vaatteilta haetaan hänen mukaansa etenkin vedenpitävyyttä ja hengittävyyttä, koska Suomen kesä on mitä on. Joustavat ja päällä mukavat softshell-takit pitävät tuulta ja soveltuvat kaikenlaiseen ulkoiluun. Materiaalissa ei ole kalvoa, joten se hengittää hyvin – sadekelille tosin kannattaa valita vettä paremmin pitävä takki.

Ihoa vasten olevissa vaatteissa, kuten  teknisissä kerrastoissa ja paidoissa, käytetään Helly Hansenin kehittämää lifa-materiaalia, joka siirtää kosteutta pois iholta, hengittää hyvin ja kuivuu nopeasti.

“Ehdottomasti suosittelen panostamaan ulkoiluvaatteisiin. Hyvä laatutuote voi kestää kymmenenkin vuotta, miksei pidempäänkin. Siinä säästää rahaa ja liikkuminen on mukavampaa”, Mäkelä sanoo.

 
Katso myös ulkoiluvalikoimamme edulliset viikkotarjoukset

 

You will also like this

Käytämme evästeitä. Lue lisää.